DOPRAVA ZDARMA

food mystery box   |   mesačné predplatné

DOPRAVA ZDARMA

food mystery box
mesačné predplatné

3 super recepty s Podravka zeleninovou koreniacou pastou

V BOXITO APRÍL s témou SUMMER ENERGY ste mohli nájsť a ochutnať množstvo zeleninových, ovocných, zdravších a ľahších produktov. Jedným z nich bola aj Podravka zeleninová koreniaca pasta v praktickej tube. V tomto článku vám prinášame tipy na 3 super chutné a ľahké recepty, kde túto pastu môžete ochutnať a uľahčiť si varenie. Ktorý z nich vyskúšate?


Praktický pomocník v kuchyni

Zeleninová koreniaca pasta Podravka Natur obsahuje až 204 g zeleniny. Jednoducho ju vytlačíte z tuby do jedla v takom množstve, v akom práve potrebujete. Pasta obsahuje zeleninu spracovanú šetrným spôsobom, a preto ju môžete s láskou servírovať celej rodine. Pokojne ňou môžete ochutiť rizoto či dusené mäso, použiť ju ako omáčku na cestoviny alebo vyladiť chuť polievky. 1 lyžička pasty nahradí 2 lyžičky čerstvo nakrájanej zeleniny. Výborne sa hodí do letných nátierok alebo ako nátierka samotná, pretože ju netreba tepelne upravovať.


1 Mrkvovo zázvorový krém

Ingrediencie:

700g mrkva

trochu čerstvého zázvoru

1 PL oleja

2 strúčiky cesnaku

2 PL Podravka zeleninovej koreniacej pasty

600ml vriacej vody

1PL mascarpone

soľ, korenie

Postup:

Mrkvu ošúpene a nakrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme olej, pridáme mrkvu a pár minút restujeme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a najemno nasekaný zázvor. Podlejeme vriacou vodou a priráme Podravka zeleninovú koreniacu pastu. Varíme až dokým nie je mrkva mäkká. Následne ju rozmixujeme. Zmes vrátime do hrnca a pridáme mascarpone na zjemnenie.


2 Zeleninová panvička

 

Ingrediencie:

1 veľká žltá cibuľa

2 červené papriky

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička mletého koriandra

1 lyžička sladkej papriky

½ lyžičky mletej rasce pálivá paprika podľa chuti

6 stredných paradajok

½ šálky pasírovaných paradajok

1 lyžica Zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur

4 vajcia

¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

¼ šálky nasekaných lístkov čerstvej mäty

olivový olej, soľ a čierne korenie

Postup:

Vo veľkej panvici zohrejeme 3 lyžice olivového oleja. Pridáme cibuľu, červenú papriku, cesnak, Zeleninovú koreniacu pastu, štipku soli a korenia. Za občasného miešania varíme asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Pridáme paradajky. Prikryjeme a necháme dusiť 15 minút. Na záver odkryjeme a ešte chvíľu povaríme, aby zmes zredukovala a zhustla. Dochutíme. Pomocou lyžice urobíme v paradajkovej zmesi 4 priehlbiny (uistíme sa, že sa jamky nedotýkajú). Do každej jamky jemne rozklepneme vajíčko. Znížime teplotu, zakryjeme panvicu a varíme, kým bielka nestuhnú. Odkryjeme a pridáme čerstvú petržlenovú vňať a mätu. Pre zvýraznenie pikantnej chuti môžeme pridať viac čierneho korenia alebo pálivej papriky. Podávame s teplým pita chlebom alebo chrumkavým pečivom.


3 Pečený zubáč v bylinkovej strúhanke

Ingrediencie – zubáč:

4 ks filé zo zubáča

50 g masla

1 šálka (100 g)strúhanky

1 menší zväzok petržlenovej vňate,

1 menší zväzok čerstvej mäty

1/2 citróna

olivový olej soľ

Ingrediencie – omáčka Beurre blanc

2 lyžice citrónovej šťavy

1/4 šálky suchého bieleho vína

2 stredne veľké šalotky

1 lyžica crème fraîche (alebo kyslej smotany)

1 balenie (250 g) masla

1 lyžica Zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur

soľ, čierne korenie podľa chuti

Postup – zubáč:

Filety zubáča umyjeme, osušíme papierovou utierkou a osolíme. Poukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
Rozpustené maslo zmiešame s posekanými bylinkami, citrónovou šťavou a strúhankou.
Zmes nanesieme na filety, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 °C na 10 minút.

Postup – omáčka:


V stredne veľkom hrnci na stredne vysokej teplote privedieme citrónovú šťavu, víno a šalotku do varu. Pokračujeme vo varení zmesi 3 až 5 minút, kým sa zredukuje a mierne zhustne. Pridáme crème fraîche (kyslú smotanu), Zeleninovú koreniacu pastu a varíme ďalšie 2 minúty. Znížime teplotu a pridáme maslo, ktoré sme si nakrájali na menšie kocky. Pridávame ho postupne po 1 kocke a šľaháme, aby sa každý kúsok úplne roztopil skôr, než pridáme ďalší. Keď sa posledná kocka masla roztopí, panvicu odstavíme z ohňa a podľa potreby precedíme šalotku. Omáčku Beurre blanc dochutíme soľou a korením a prelejeme ňou filety upečeného zubáča.

Nové články

BOXITO MÁJ: Jedlo je láska

BOXITO MÁJ: Jedlo je láska

Láska má mnoho podôb a typov. Môžeme ľúbiť ľudí okolo nás. Môžeme ľúbiť svoju prácu, svoje záľuby či svojich domácich miláčikov. Láska je jednoducho všade okolo a stačí sa len dívať s otvoreným srdcom. Dôležitou formou lásky je aj láska k jedlu. Keď je dobré, má na...

5 zdravých nátierok na každý deň v týždni

5 zdravých nátierok na každý deň v týždni

Milujete nátierky, ale nebaví vás jesť stále to isté dookola? Radi si ich pripravujete v pohodlí domova z kvalitných zdravých surovín? V tomto článku pre vás máme nápady na 5 skvelých zdravých a ľahkých nátierok, ktoré môžete vyskúšať s Penam Večerným bielkovinovým...

BOXITO APRÍL 2024 – SPRING ENERGY

BOXITO APRÍL 2024 – SPRING ENERGY

Privítajte živé farby, chute, vône a zvuky jari s BOXITO APRÍL - výberom slovenských českých, zdravých, ovocných a zeleninových produktov, ktoré rozhodne stoja za vašu pozornosť, vyskúšanie a ochutnanie. Chutné nápoje, sladkosti, snacky či produkty na varenie -...

    0
    Košík
    Váš košík je prázdnyVrátiť sa do obchodu